Te rejat e fundit nga studio

Bashkëpunimi i avokatëve penalistë heqin “doganën” në rajon

Avokatët e cështjeve penale kërkojnë që të hiqen barrierat dhe burokracitë midis Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë dhe të lind e drejta që këta avokatët të marrin pjesë në gjykatat e këtyre vendeve. Drejtuesi i Shoqatës së Avokatëve Penalistë tha se ky rrjet bashkëpunimi do të ishte një përvojë e mirë dhe një e drejtë e mohuar deri më tani.

Dhuna ne familje, Vishaj: Denime te forta ndaj autoreve

Tiranë
Denim maksimal per autoret e dhunes ne familje,vecanerisht kur viktima jane femrat. Avokatet penaliste mbeshtesin idene per te ndeshkuar me burgim te perjetshem te gjithe ata qe qellojne mbi femrat. Ne nje interviste per "AS", kreu i avokateve penaliste, Sajmir Vishaj, kerkon qe te ketë nje politike me te forte penale per te parandaluar fenomenin qe po njeh rritje muajt e fundit.

Ndryshimi i Kodit Penal, avokatët: Nuk ul kriminalitetin

Avokatët shprehen kundër draftit të Ministrit të Drejtësisë, Eduard Halimi, për ndryshimin e Kodit Penal që do të rrisë pragun e dënimeve për disa vepra të rënda penale. Sajmir Vishaj, kreu i Dhomës së Avokatëve penalistë, thotë për “AS” se kjo nuk e ul kriminalitetin.

Delegacioni i OAK-së mori mbështetje nga krerët e institucioneve të drejtësisë në Shqipëri

Delegacioni i Odës së Avokatëve të Kosovës i kryesuar nga kryetari, z. Ibrahim Dobruna, ka përfunduar vizitën zyrtare një ditore në Tiranë. Delegacioni në takimet e realizuara me përfaqësuesit e institucioneve të drejtësisë së Shqipërisë, ka marrë garanci të plota për krijimin e bashkëpunimeve reciproke për ngritjen e cilësisë së avokatisë mbarëshqiptare.